Team

Dit onderzoek (en de verspreiding ervan) wordt uitgevoerd door een team van onderzoekers, studenten en docenten van de Vrije Universiteit van Amsterdam (afdeling communicatiewetenschap) en Hogeschool Utrecht (afdeling HBO-ICT en lectoraat Digital Smart services. Met dit onderzoek gaan wij een bijdrage leveren aan de technologische ontwikkelingen van de onderwijsrobots door de benodigde morele richtlijnen te creëren.

 

Matthijs Smakman is promovendus aan de Vrije Universiteit en docent ICT bij het instituut for ICT aan de Hogeschool Utrecht. Matthijs is de hoofdonderzoeker en kijkt voor zijn PhD naar de morele effecten bij de inzet van robots in het onderwijs. Het project wordt zijn project wordt gefinancierd door de NWO beurs: “Promotiebeurs voor docenten”.

 


Michael Goudzwaard
is een student aan de opleiding HBO-ICT, afstudeerrichting Business IT & Management. Michael is een onderzoeksassistent en ondersteund Matthijs op verschillende vlakken bij zijn onderzoek naar de morele inzet van robots in het onderwijs.

 


Gijs van Ewijk is een student aan de opleiding HBO-ICT, afstudeerrichting Business IT & Management. Gijs is een onderzoeksassistent en ondersteund Matthijs op verschillende vlakken bij zijn onderzoek naar de morele inzet van robots in het onderwijs.

 

 

Jordi Leunen is een student aan de opleiding HBO-ICT, afstudeerrichting Business IT & Management. Jordi heeft zijn stage binnen het promotieonderzoek van Matthijs gelopen en ondersteund hem momenteel af en toe nog steeds op verschillende vlakken bij zijn onderzoek naar de morele inzet van robots in het onderwijs.